?Vi vet att vi behövs?
??Vi vet att vi behövs.Det säger tjejjourens representanter som på fredagen fick årets Mänskliga rättighetspris, utdelat av Röda korset, Amnesty och Rädda barnen.
Den nyöppnade affären för rättvis handel i Visby och Romaskolans projekt för internationell förståelse var också nominerade och valet var svårt tyckte juryn som består av Dan Carlsson, Ann-Marie Fransson och Kerstin Wessley.
Elva medlemmar
Tjejjouren på Gotland har funnits sedan våren 2000. Idag ingår elva medlemmar som jobbar med telefonjour, e-post och information.
? Det märks när vi är ute bland ungdomar att det finns ett jättestort behov att diskutera olika frågor som rör unga flickor, säger Karin Wannberg i Tjejjouren.
De pratar om sånt som unga tjejer brottas med. Det kan vara ätstörningar, sextrakasserier, hedersrelaterade mord, våldtäkt, trafficing och annat.
Stötta tjejer
? Vi ska stötta tjejer och sprida kunskap om den utsatta situation de kan hamn i, säger Hanna Astridsdotter Wretmark. Vara någon som lyssnar och tror på dem, tillägger hon.
Tjejjouren jobbar också med information.Tjejgrupper i högstadieskolor som omfattar tio träffar där man pratar om olika aktuella teman, är ett exempel.
??Det handlar om att stärka tjejernas självförtroende.
Kravet för att vara med i tjejjouren, är att man är kvinna och ställer upp på deras ideologiska plattform.
Den är politiskt och religiöst obunden, är till för att stödja tjejer, är feministisk, för ett jämställt samhälle, mot pornografi och allt förtryck av kvinnor.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!