Joakim Antilla gillade att laga mat redan när han var liten.
Det föll sig därför naturligt att välja hotell- och restaurangprogrammet på Elfrida Andrégymnasiet. Men om några år kanske Joakim ändrar inriktning i livet och satsar på journalistiken.
- I sommar kommer jag att jobba på Crêperiet i Visby. Jag praktiserade där i slutet av tvåan och det ledde till jobb. Jag trivs jättebra, vi är som en enda stor familj där personalen är som våra föräldrar!
Praktikplatsen i årskurs tre har också lett till jobb för Joakim Antilla.
Till hösten bär det nämligen av till Stockholm och restaurangen Smak vid Hötorget, där Joakim fått en heltidsanställning.
- De hörde av sig och erbjöd mig jobb. Det skall bli jättekul och lärorikt.
Joakim Antilla stannar gärna i Stockholm några år, men sen kan han tänka sig att säsongsjobba och resa lite innan han omskolar sig.
- Jag tror att jag kommer att omskola mig inom journalistik och media. Jag gillar att jobba med människor och tror att det skulle passa mig.
Joakim beskriver sin klass som väldigt speciell. Han har trivts bra och lämnar skolan med en känsla av att de kommer att hålla ihop.
- Vi kommer alltid att vara en klass. Vi kallar oss själva stjärnskotten i HR09.
De sista dagarna innan studenten kan Joakim Antilla andas ut. Betygen är satta och han känner att han har koll på läget.
- Jag fick de betyg jag strävade efter, så visst är jag nöjd!