Vad är det vi stoppar i oss?
Att det är lov i öns skolor märktes i går inte särkilt mycket. I Terra Novaskolans matsal var ljudnivån hög, men i stället för elever fylldes matsalen av måltidspersonal från hela ön. I går arrangeradeGotlands kommun för första gången en egen matmässa.
Samtidigt fick all personal också tillfälle att träffas. Att det fanns behov av detta skvallrade inte minst ljudnivån i matsalen om. Leverantörerna hade dukat ett dignande buffébord och här fanns tillfälle att smaka lite udda rätter. Kebabpytt och kycklingköttbullar är rätter på frammarsch medan Robert Nilsson från Gute Chark jobbar hårt för att återlansera isterbandet i öns skolor. Matsedeln är föränderlig och maträtter kommer och går.
Intresset för mat ökar och det gör också antalet frågor från gästerna. Vad stoppar vi egentligen i oss? Var kommer köttet ifrån? Är det gotländska grönsaker? Förhoppningen är att årets matmässa ska bidra till att öka kunskapen hos dem som serverar maten och på så sätt göra den ännu mer attraktiv.
I samband med mässan hölls också en information om kött. Inger Göthberg är kostchef och hon berättade att kommunen betalar cirka 50 kronor kilot för svensk nötfärs medan den tyska bara kostar 28 kronor kilot. När en budget ska räcka till kan det ibland vara frestande att välja det utländska köttet i stället. Hon menar att debatten om BSE i dag har lugnat ner sig men väljer man importerat kött får man ändå vara beredd på reaktioner.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!