Uppåt för öns restauranger

Restaurangbranschen i Sverige är stark uppgång, och det är en bild som bekräftas av Magnus Larsson som är ordförande i krögarföreningen på Gotland, skriver GA.

Ching & Chong vid Östercentrum är en av restaurangerna på Gotland som går bra.

Ching & Chong vid Östercentrum är en av restaurangerna på Gotland som går bra.

Foto: Krister Nordin

Gotland2014-11-10 05:45

I september steg de svenska restaurangernas försäljning kraftigt jämfört med samma period i fjol. Enlig statistik från Statistiska centralbyrån går det allra bäst för personalrestauranger, trafiknära restauranger, kaféer och konditorier samt lunch- och kvällsrestauranger.

Magnus Larsson, krögarföreningens ordförande på Gotland, bekräftar att det även går bra för öns restauranger.

- Vi hade möte i föreningen i måndags och konstaterade att utvecklingen är mycket positiv för den gotländska restaurangbranschen, säger han till GA.

- I förlängningen skapar det förutsättningar för näringens expansion, fler företag och fler jobb.

Magnus Larsson pekar på en bra sommarsäsong som fortsatt i en bra höst som en av anledningarna till branschens uppgång.

Läs hela artikeln i GA:s e-tidning >>

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om