Unga kockar kan nå världsfinal

Två unga gotländska kockar har möjlighet att kvalificera sig en världsfinal i Calgary, Kanada. Endast en förrätt, en varmrätt och en dessert ska passeras.

Ingen vet vilka råvaror som gäller i finalen. Kanske blir det lax?

Ingen vet vilka råvaror som gäller i finalen. Kanske blir det lax?

Foto: Jessica Gow/TT

Gotland2019-02-05 20:00

GOTLAND

Hanna Lukowiesky, Lilla Bjers och Fabian Olli Johansson, Rot är de två kockarna som kvalificerat sig till Chain des Rotisseurs svenska final, vilket hålls den 25 februari i Stockholm.

Chain des Rotisseurs, ett gastronomiskt sällskap för såväl privatpersoner som professionella krögare, arrangerar för 43:e året tävlingen i drygt 80 länder.

Av de sex svenska finalisterna, vilka alla arbetar på restauranger anslutna till sällskapet och är utvalda av en jury, är alltså två verksamma på Gotland.

Förrätt, varnrätt och dessert för fyra personer ska lagas med i förväg inte kända råvaror. Segraren kvalificerar sig till världsfinalen i Calgary senare i år. Juryn består av rutinerade svenska kockar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om