Unga kan få egen beroendemottagning

Gotland har ingen riktad mottagning för ungdomar. Nu kan det blir ändring, skriver GT.

Per-Johan Fernström, 
familjestödsenheten, och Gunvor Allqvie (längst till höger), chef på barn- och familjeenheten, ingår 
i gruppen som ska utreda en eventuell mottagning för barn och ungas beroendeproblematik. 
I mitten syns Gisela Baumgren, chef för Mini-Mariorna i Stockholms län.

Per-Johan Fernström, familjestödsenheten, och Gunvor Allqvie (längst till höger), chef på barn- och familjeenheten, ingår i gruppen som ska utreda en eventuell mottagning för barn och ungas beroendeproblematik. I mitten syns Gisela Baumgren, chef för Mini-Mariorna i Stockholms län.

Foto: Petra Jonsson

Gotland2013-11-21 06:17

– Nu kompromissar vi från fall till fall och har ingen struktur för den här målgruppen, säger Per-Johan Fernström, chef på familjestödsenheten, till Gotlands Tidningar.

En arbetsgrupp på fem personer inom familjeomsorgen samt psyk- och beroendevården ska undersöka hur en familjeorienterad mottagning för barn och unga i åldrarna 12-18 kan se ut.

Alkohol är i dag det största problemet i den här gruppen. Men även spice och cannabis har blivit allt vanligare hos barn och ungdomar.
– Behovet finns. Det gäller att se över hur det ska organiseras, vi är många olika enheter som är inblandade. Men en sådan här mottagning ger återverkningar på de andra verksamheterna och därför ser vi gärna att det blir av, säger Per-Johan Fernström till GT.
I mitten på december ska resultatet redovisas för politikerna i de berörda nämnderna.

Läs mer i GT:s e-tidning>>

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om