I onsdags natt anlände två långtradare fullastade med utsmyckningar och under gårdagen började förvandlingen av Wisby strands bankettsal till tysk "bierhalle". Även personalen kommer under lördagskvällen att vara korrekt klädd; männen i lederhosen och kvinnorna i traditionell "dirndldräkt" med kjol, puffärmad blus, livstycke och förkläde.
- Vi löper linan fullt ut, säger Thomas Nässén, som håller i evenemanget på Wisby strand.
Redan ikväll är det genrep med en Oktoberfest i lite mindre skala.
- Vi vill kolla att allt fungerar och hur det rör sig, fortsätter Nässén.
Originaloktoberfesten föddes i bayerska München i början av 1800-talet och firas i slutet av september till början av oktober. Fenomenet har sedan spridit sig till platser som Kanada, Brasilien och Sverige.
- Det är en internationell festföreteelse som väldigt många svenskar åker iväg för att få uppleva. Eftersom vi har möjlighet med de här lokalerna, vill vi återskapa den känslan här på Gotland. Jag tycker inte att man ska behöva åka iväg, säger Thomas Nässén.
Han har själv besökt ett antal oktoberfester.
- Jag har varit i München faktiskt och i Stockholm vid flera tillfällen. Det är en festlig tillställning och ett enkelt sätt att umgås på.
På lördag kommer tyska specialiteter som wurst, sauerkraut och gulasch att serveras vid långborden.
- Vi har plockat rakt av från den tyska matkulturen, säger Thomas Nässén.
Och naturligtvis kommer öl, som Spatens oktoberöl, att flöda.
- Det blir mycket öl på fat och stora ölsejdlar, säger Thomas Nässén.
Kvällen bjuder även på
musikunderhållning.
- Det är en stor del av Oktoberfest och det kommer att vara underhållning från det att vi öppnar klockan 16 till framåt nattkröken, lovar Thomas Nässén.
Das Alpen echo kvartett från Göteborg står för den traditionella ompa ompa-musiken.
- De är välkända i de här sammanhangen, sen kommer vi att krydda på med gotländska artister; Olle Hedberg, Pist Off och Di Sma undar jårdi, säger Thomas Nässén.
Initiativet verkar uppskattat - 1 000 biljetter är redan sålda.
- Hela grundidén är att skapa ett återkommande arrangemang i oktober. Målsättningen är att köra en hel helg längre fram. Vi ville se hur gotlänningarna tog emot det och det har ju slagit ut väl. Det är en jättespridning på besökarna, konstaterar Thomas Nässén.