Det är enligt uppgift till GT den förre ägaren till den omskrivna lammgården som begärt handräckning av kronofogden.
Polis på plats
I går gjordes tillslaget, och polis fanns också på plats för att bistå.
- Vi har varit behjälpliga när kronofogden gjort sitt uppdrag, bekräftar Dan Paulsen vid polisen i Visby.
Birgitta Paulsson vid Kronofogdemyndigheten säger att ärendet gäller ett återtagande av egendom.
- Om man köpt något på avbetalning och sedan inte skött betalningsplanen kan man begära hjälp av oss för att få tillbaka sin egendom. Ärendet på Gotland gäller en sådan fråga, säger hon utan att gå in närmare på vad som tagits från gården.
Lammen kvar
Några lamm ska dock inte ha fraktats därifrån, enligt Tomas Persson vid länsstyrelsen på Gotland.
- Nej, i så fall hade det varit ett djurskyddsärende och då hade vi varit inkopplade. Men det har vi inte varit nu, säger han.
Ägarna till gården har belagts med djurförbud och den 17 februari skulle lammen ha varit borta från gården. Exakt hur många djur som finns är oklart, men uppgifter om runt 500 stycken finns.
Inväntar dom
Ägarna har överklagat länsstyrelsens beslut till förvaltningsrätten, och innan ett utslag kommit därifrån gör inte länsstyrelsen något ingripande.
- Vi väntar på den domen. Lammen är kvar på gården tills vi vet vad förvaltningsrätten kommer fram till, säger Tomas Persson.
Svårt flytt
I ett års tid har länsstyrelsen på Gotland haft anmärkningar mot gården, och den har vid flera tillfällen polisanmälts för brott mot djurskyddslagen.
Att organisera en flytt av hundratals dräktiga tackor är inget som låter sig göras i en handvändning. Länsstyrelsen och polisen kan stå inför en situation där man tvingas till masslakt.