Stjärnkrögaren Mathias Dahlgren var tillsammans med Svenskt Kött och andra inbjudna inom svensk gastronomi på besök på Gotland för att besöka Havor Gård i Havdhem.
På grund av dimma på fastlandet och en bortsprungen hund på Arlanda fick man ställa in den planerade lunchen på 50 Kvadrat och skynda ut till gården i Havdhem.
De ville visa upp hur svenskt griskött produceras från uppfödning till fårdig råvara.
Nästa år har Svenskt Kött nämligen ansökt om att svensk unggris från Gotland kommer att vara tävlingsråvara i EM i Bocuse d'Or i Stockholm 2014.
– Under tio års tid har jag jobbat mycket med råvaror från Gotland. Men det har varit mest tryffel, sparris och lamm. Men det är mycket spännande råvaror som kommer från Gotland, säger Mathias Dahlgren.
– Det ska bli intressant att få komma ut och träffa bonden och se hur det är där. Jag aldrig tidigare varit på Havor gård.
I lördags skrev Gotlands Allehanda om att stjärnkocken Marcus Samuelsson kommer att starta en ny restaurang i Frihetens lokaler med sitt koncept Kitchen & Table. Men Mathias Dahlgren har just nu inga planer på att följa efter.
– I dagsläget har jag inga planer på att starta något på Gotland. Men jag önskar Marcus lycka till, säger Mathias Dahlgren.