Nämnden har beslutat att Norrbackaskolans produktionskök inte längre får kyla ner livsmedel eftersom köket saknar adekvat utrustning och rutiner.
Dessutom får köket anmärkning på att varumottagningen ligger i direkt anslutning till beredningen, att värmeskåp förvaras direkt i köket, en rostig köksmaskin samt att kyl- och frysvaror förvaras på golvet. Bristerna ska åtgärdas senast under vecka 17 då en ny inspektion kommer att ske.
Även Tjelvarskolans kök har inspekterats och fått anmärkningar som måste åtgärdas senast vecka 17. Den årliga inspektionen visade att många brister som tidigare konstaterats nu är åtgärdade, dock inte alla. Även här sker varumottagningen i direkt anslutning till köket samtidigt som maten tillreds. I frysrummet förvaras varor på golvet, vilket försvårar rengöring och ökar risken för förorening.
Alléskolans serveringskök får inget föreläggande som de två föregående, dock upptäcktes brister på två punkter som måste åtgärdas och en nu kontroll kommer att ske under vecka 11.
Skolköket måste hålla isär måltidstillredning och fritidsverksamhet som ibland sker samtidigt i köket vilket innebär risk för kontaminering. Dessutom finns brister när det gäller kontroll av temperaturen på varmhållen mat so levereras till Alléskolan.