Underbara ungdomar arrangeras årligen för ungdomar och föräldrar.
– Det ena är att hjälpa ungdomar att hitta sin identitet och det andra är att få hit föräldrar så att de kan prata med sina ungdomar om det här, säger Örjan Hillbom, producent.
Temat för året är nätdroger i allmänhet och Spice i synnerhet och om föräldrars förhållningssätt till problemet. Under kvällen, när det är föräldrarnas tur att inta Säveskolans aula, kommer även polisen och representanter från ungdomsgårdarna att finnas på plats för att diskutera ämnet.
– Vi försöker göra det lite lättsamt och ta upp de allvarliga sakerna på ett underhållande sätt, säger Örjan Hillbom.
För underhållningen står bland annat teatergruppen "Ung utan pung". De var med även under förra årets Underbara ungdomar. Föreställningen i år heter "Det suger. En snabb show om alkohol och droger".
– Det är ett jättekänsligt ämne, men de gör det bra, säger Örjan Hillbom.
Föreställningen har visats även under dagen för ungdomar i högstadiets årskurs åtta och gymnasiets årskurs ett. Tanken är att ge föräldrar och ungdomar en bättre möjlighet att prata om droger.
Gymnasieeleverna fick även höra föreläsningen "Den lilla konsten att våga säga nej, och den stora konsten att i magen samt hela kroppen vråla JAAA!" av författaren, krönikören och matkreatören Emma Hamberg. Det handlar om bland annat sex och självkänsla.
– Det var skitbra! Det är stor skillnad från all annan föreläsning om droger, säger Saga Wester efter föreläsningen.
Hon får medhåll av kompisen Celine Nordlander.
Deras föräldrar bor inte i närheten och kommer inte till kvällens tillställning.
– Jag tror inte att mina föräldrar behöver höra det här, men det hade varit en kul grej för dem, säger Celine Nordlander.
De tycker att Underbara ungdomar är ett mycket bra arrangemang för båda ungdomar och föräldrar, även om det tror att just deras föräldrar redan vet vad det handlar om.
– Jag tror att det skulle vara bra för ännu yngre ungdomar, säger Saga Wester.
Underbara ungdomar har arrangerats på Gotland sedan 2009 och är ett samarbete inom Tryggare Gotland mellan Region Gotland, Polismyndigheten på Gotland och Länsstyrelsen på Gotland. Föräldramötena har genom åren haft olika teman: våld, anabola steroider, cannabis samt tonåringar och sociala medier.