Så många granskas av inspektörer

Miljö- och hälsoskyddsnämnden har styrt om sin verksamhet och ägnar mer tid åt inspektioner och tillsyn, både på miljö-och livsmedelssidan.

Gotland2014-02-05 13:10

– Vi har blivit duktigare på rådgivning och upplevs nog som mindre byråkratiska, säger förvaltningschefen Charlotte Criwall.

År 2009 gjordes cirka 50 livsmedelsinspektioner, förra året var förvaltningen uppe i drygt 680. Det handlar om inspektioner och återbesök på restauranger och livsmedelsinrättningar som får anmärkningar.

– I somras gjorde vi inspektioner på krogar för att se om det som stod på menyn var det som serverades i verkligheten.

Bland annat fick restauranger som serverade salladsost under namnet fetaost anmärkningar.

Miljö- och hälsoskyddsnämndens ordförande Isabel Enström hoppas att medborgarna och företagarna har förståelse för de inspektioner som görs.

– Det handlar ju om att vi ska kunna vara säkra på att den mat vi äter är bra, säger hon.

Även miljöbalkstillsynen har ökat på ön de senaste åren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om