Under tisdagen avgjordes den första semifinalen i tävlingen Årets kock. Tävlingen hölls i Halmstad och deltog gjorde Christofer Johansson från Krakas krog i Kräklingbo. Huvudingrediensen, som alla tävlande var tvungna att använda sig av, var sej. Christofer Johansson kompletterade den med äggsås, ostron och rosenkvitten.
– Jag är nöjd med vad jag presterade, säger han efter tvävlingen.
Rätten gick dock inte riktigt hem hos juryn, som valde Daniel Müllern från restaurangen Ystad Saltsjöbad till vinnare. Nu får Christofer ta till sig av den kritik juryn hade att ge och hoppas på en plats i andra chansen, där de åtta kockar med högst poäng från deltävlingarna, får delta. Han har varit med i tävlingen förut och då gick han vidare till andra chansen.
– Det hänger mycket på dagsformen och att hitta nyckeln til vad juryn tycker om och vad som ger höga poäng, säger han om tävlingen.
Han menar också att det viktigaste är att göra något man tror på.
– Rätten jag gör speglar väldigt mycket det jag och Krakas står för, säger han.