Risk för dålig kvalité vid låga vattennivåer
När vattennivåerna sjunker kan vattnet i brunnarna bli dåligt.Varje sommar får flera café- och restaurangägare krav från miljö och hälsoskyddskontoret att åtgärda sitt otjänliga vatten.Ännu fler får beskedet att deras vatten är tjänligt men med anmärkning.
Vattenrening
Under juli månad har två restauranger på ön fått beskedet att deras vatten har varit otjänligt, vilket innebär att det är förbjudet att använda vattnet.
De har fått välja mellan att omedelbart rena vattnet eller att stänga ned verksamheten.
Båda har, när GA talar med dem, renat sitt vatten och förbudet har upphävts. Ett tiotal andra restauranger och caféer har fått beskedet att deras vatten är tjänligt med anmärkning. Det låter inte lika allvarligt men de måste också rena sitt vatten och göra mätningar.
Bättre än i fjol
- Jämfört med förra året har vattenmätningarna visat på ett bättre resultat. Varför vattnet blir dåligt vet vi inte, säger Anne Wiman.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!