”Restaurangerna har god standard”

Restaurangerna håller god kvalité, ändå räknar livsmedelsinspektörerna på Gotland med några fler fall av misstänkt matförgiftning när temperaturen stiger.

Gotland2007-08-06 12:06

Denna sommar har miljö- och hälsoskyddsnämnden inte hunnit göra några oanmälda inspektioner av restauranger och krogar. Däremot har nästan alla restauranger och krogar de genomfört föranmälda inspektioner hos haft en god standard.
– Vi har bland annat varit ute i samband med ägarbyten och inspekterat lokaler. Då har det sett bra ut, säger Per Tjerner, livsmedelsinspektör vid kommunen.
 
Tidigare under sommaren har det förekommit fall med misstänkta matförgiftningar. Nu när det är rötmånad och värmen stiger förväntas det komma in ännu fler fall. Men det råd som Per Tjernby ger till alla som vill undvika magsjuka, är att ha en god handhygien.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om