Råd i buffétider

Skolavslutning, midsommar, konfirmation, bröllop eller dop? Under sommaren brukar mottagningar och sammankomster dugga tätt. Nu ger Livsmedelsverket råd så att gästerna inte blir sjuka.

Gotland2009-06-07 14:46
Håll maten fräsch, uppmanar Livsmedelsverket och listar flera goda råd för att undvika att gästerna blir magsjuka. Laga gärna maten i förväg och frys in den. Tvätta händerna ofta och använd olika skärbrädor för olika matvaror. Var noga med att diska hushållsredskapen och kyl maten snabbt.

Ett tips som ges är att lägga frysklampar under serveringsfaten. Ett annat råd är att undvika fisk, skaldjur, ägg och rätter med majonnäs om man vill att maten ska hålla sig fräsch - och likaså gästerna. Lägg inte upp all mat på en gång och skydda maten mot flugor. Sedan är det bara att njuta av den gotländska sommaren och ha det trevligt med gästerna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om