Patrik blir öns matambassadör
Tillsammans med 25 andra lantbrukare, företagare och eldsjälar har han utnämnts till matlandetambassadör.
Patrik von Corswant, Stafva Gård. foto: bengan zettergren/arkiv
Foto: Petra Jonsson
- Jättetrevligt. Det vi håller på med är iögonfallande roligt, säger Patrik von Corswant som är glad trots att han missade första lunchen med jordbruksminister Eskil Erlandsson i Stockholm då flyget var inställt.
Val med förankring
Jordbruksdepartementet har valt ut ambassadörer med stark regional förankring som ska utveckla Sverige som matland. Patrik von Corswant är en sådan.
- Jag har inte 10 år av framgång bakom mig men jag är en kille som expanderar tillsammans med min familj. Och jag gör trevande försök att komma ifrån det traditionella tänkandet, säger han.
Patrik von Corswant driver Stafva Gård och är femte generationen som är verksam där. Kor, ungdjur, foder och förädling av mjölk till ost står på hans dagordning liksom att odla tryffel och saffran.
- Jag är oerhört road av matutveckling, säger Patrik von Corswant.
Sol från ifjol
Lyriskt beskriver han sina ostar.
- Det är sol från ifjol.
Han och hustrun Inger driver flera företag tillsammans. Stafva gård har 500 hektar åker, 200 hektar skog och 50 hektar bete och trädgård. Där finns en katt, två hundar och 1 250 nötkreatur.
Därifrån tas också de flesta ingredienserna till hans favoriträtt som är hemmagjord carpaccio på nötkött till förrätt, egenfiskad flodkräfta med touch av långlagrad hårdost, tryffelsmör och sparris.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!