Passionerad festival på ön
Just nu pågår en tangofestival på ön dit människor från landets alla hörn kommer för att dansa.Förkunskaperna varierar starkt.- Här finns allt från människor som dansat i tre timmar till de som dansat varje dag i tio år, säger arrangör Annabritta von Schulman.
Men Annabritta von Schulman tyckte:
- Att det här kan vi likaväl göra på Gotland. På vårt eget sätt.
Därför drog hon förra året igång en festival som heter Tango på Gotland.
Exploderar
I centrum av dansgolvet i S:t Hansskolans aula står välmeriterade danslärarna Christina Ramirez och Tommy Persson.
De vittnar om ett ökande intresse för tango.
- Det har skett successivt under en tid, men det senaste året har det nästan varit som en explosion, säger Christina Ramirez, som får medhåll av Tommy Persson
Enligt dem båda har det troligtvis att göra med ett par väl marknadsförda teveprogram.
- Folk har upptäckt dansen, och eftersom tango är en promenaddans passar den många. Den är enkel - även om det går att fördjupa sig i det oändliga, säger Tommy Persson.
Fastnade
Årets festival på Gotland har också växt sedan förra året, från 58 deltagare till 75.
En av de som deltog för första gången detta år heter Alexandra Haschka. Tillsammans med maken Paul har även hon fallit för den sensuella dansen.
- Vi har provat bugg och vals tidigare, men kände förra året att vi ville testa något nytt. Samtidigt funderade vi på att resa till Argentina så då tänkte vi att: "varför inte lära oss tango". Nu dansar vi inget annat, säger hon.
Gotländsk pannkaka
Årets festival på Gotland skiljer sig inte väsentligt från förra årets version. Deltagarna dansar under hela dagen och fortsätter på kvällen sin tango i spegelsalen på Visby hotell.
Under gårdagskvällen var det dock dags att slänga in lite gutnisk känsla i det stora virrvarr av argentinska rytmer. Gänget tog helt enkelt sitt pick och pack och drog till Bläse kalkbruksmuseum.
Dock för att fortsätta på det latinamerikanska spåret - genom att njuta av en argentinsk middag.
- En GOTLÄNDSK/argentinsk middag, korrigerar Annabritta von Schulman.
- Det blir saffranspankaka till dessert.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!