I 37 år har restaurangägaren Christer Sandström drivit restaurangen, innan dess jobbade han där i åtta år, men nu är såväl rörelsen som fastigheten ute till försäljning.
- Man vet ju att den dagen kommer förr eller senare, säger Christer Sandström, som fyller 70 i år och vill slå av på takten.
Sju dagar i veckan har lunchrestaurangen varit öppet.
- Jag kanske inte har jobbat hela dagarna, men jag har varit inne och öppnat upp varje dag. Förr var det mycket beställningar och fester och då blev det även kvällar, säger Christer Sandström.
Brinken, som fick sitt namn redan 1956, har gjort sig känd för sin traditionella husmanskost och för sin klassiska menytavla där man beställer genom att trycka på en knapp vid den maträtt man önskar.
- Den får vi många kommentarer om. Många undrar vad som händer när de trycker och det finns de som tar kort på den, säger Christer Sandström.
Mäklare Leif Bertwig kommer att sköta försäljningen.
- Det här är ju lite historisk - trevligt att få vara med. Det kan bli vad som helst av det är, det kan bli någon som fortsätter eller så blir det någon som gör något helt annat, säger han.