Nu lämner de skafferiet
Efter 30 år på Adelsgatan har Bengt Lindahl beslutat sig för att lämna "Skafferiet". Både rörelsen och fastigheten är till salut.Nu satsar Bengt Lindahl på sitt kafferosteri i stället.
Bengt Lindahl började sälja bakad potatis i början av 80-talet och för 15 år sedan öppnade han caféet Skafferiet. Det har gått bra. Sommartid har caféet mellan 15 och 20 anställda och Bengt Lindahl har utökat sin verksamhet med ett kafferosteri. Men i vintras blev det för mycket och Bengt insåg att han var tvungen att växla ner och ta det mycket lugnare. Nu tänker han satsa helhjärtat på kaffeverksamheten i stället.
- Vi arbetar med exklusiva typer av kaffe från 15 olika länder. Bönorna har mognat långsamt på 2 000 meters höjd. Vi får hit dem som råbönor i 60-kilossäckar och rostar och gör egna blandningar. Det här är en verksamhet som jag verkligen tror på. Det finns en marknad i restauranger och småbutiker, inte minst på fastlandet.
Var kafferosteriet ska husera när fastigheten säljs vet inte Bengt. Han hyr gärna av en framtida köpare. Annars kommer Bengt att lämna Adelsgatan efter 30 år.
- Jag vill hitta på något annat. Livet är kort!
Men han ser gärna att Skafferiet lever vidare som just café. Adelsgatan behöver ett sådant. Vintertid finns det inget annat fik här just nu.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!