Nu krävs Visby- pizzeria på "deg"

En pizzeriaägare i Visby har upptaxerats efter att ha undanhållit inkomster på drygt 700 000 kronor.
Bland annat har åtminstone 7 500 sålda pizzor inte tagits upp i bokföringen.

Gotland2007-02-06 06:00
Under åren 2002 och 2003 drev mannen, som i dag är bosatt i Stockholm, en pizzeria i Visby.
I samband med en granskning av restaurangens bokföring, upptäckte skattemyndigheten att pizzor som slagits in på kassaapparaten, sedan tagits bort innan det slutgiltiga tömningskvittot slagits ut. Kassaapparaten var också inställd så att dessa bortslag inte skulle synas på tömningskvittot.
Skattemyndigheten anser också att företaget under de aktuella åren redovisat en väl låg bruttovinst, jämfört med andra restauranger i allmänhet och pizzerior i synnerhet.

Egen deg
Efter att inledningsvis ha gjort sin egen pizzadeg, började pizzerian i mitten av juli 2002 köpa in färdiga degbullar av ett lokalt bageri, vilket man sedan fortsatte med även hela nästa sommar. Genom att jämföra uppgifter från bageriet med de uppgifter pizzerian lämnat, upptäckte skattemyndigheten en misstänkt stor differens mellan de två företagens uppgifter, 4 629 pizzor saknades för 2002 och 6 991 pizzor saknades för 2003.

7 500 pizzor
Efter att pizzeriaägaren fått komma in med förklaringar till de försvunna pizzorna, räknades drygt 4 000 pizzor bort, men fortfarande saknas totalt 7 500 pizzor, uppskattade till ett värde av 684 000 kronor. Under 2002 hade pizzeriaägaren även 40 000 kronor i hyresintäkter, utöver det som står angivet i det aktuella kontraktet.
Eftersom pizzeriaägaren var huvudaktieägare och själv arbetade i bolaget som företagsledare, anser skattemyndigheten att de intäkter som inte tagits upp i bokföringen tillfallit honom och därför ska betraktas som inkomst av tjänst.
Pizzeriaägaren ska således betala totalt 289 600 kronor i skatt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om