Nu har även ägget fått en egen dag

Över hela landet uppmärksammades i fredags Äggets Dag.
På Östercentrum i Visby hade gotländska äggproducenter rest ett stort vitt tält och lockade med ett fack ägg om förbipasserande kunde hitta på en bra slogan eller kunde bjuda på ett bra äggrecept.

Gotland2003-10-11 04:00
Äggets Dag ska bli ett årligen återkommande evenemang, säger Tomas Björkqvist som är äggproducent i Väte.
Han var en av de äggproducenter som fanns i Östercentrum i fredags för att tala sig varma för ägg.
Konsumtionen av ägg sjunker i landet och anledningen till detta är främst alla färdiga rätter som säljs i handeln­svenskarna lagar allt mindre mat själva utan köper färdiglagat.
Det här får äggproducenterna att oroas och över hela landet uppmärksammas Äggets Dag där man vill gå ut och propagera för ägget som en förträfflig och näringsrik produkt.
Äggproducenternas lokalförening på Gotland bestämde att man skulle finnas i Östercentrum där ett stort vitt tält restes. I tältet kunde förbipasserande få smaka på äggtoddy som spetsats med apelsinjuice. De som kunde bidra med ett recept där ägg ingick eller en träffsäker slogan fick ta emot ett fack med sex ägg som tack. Samtidigt spreds information om gotländsk äggproduktion.
Vem visste till exempel att från och med november-december är alla värphöns på Gotland frigående, eller att någon har räknat ut att under några hektiska timmar i påskhelgen äter vi cirka sex miljoner ägg i timmen?
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om