Norra Gotland kan få en julklapp på torsdag

En verklig julklapp till norra Gotland.
Det menar Hans Klintbom att det vore om regeringen på torsdag fattar beslut om omställningspengarna. Enligt vad han erfarit ligger förslaget färdigt, endast underskrifter återstår.
"Varför går utvecklingen så trögt på norra Gotland?" var temat för den informations- och debattkväll som Norra centerkretsen arrangerade på tisdagskvällen.
En hel del kritik riktades mot den militära sidan. Främst för att det inte är säkert att man verkligen släpper Bungenäs och Bunge flygfält.

Gotland2001-12-19 04:00
I panelen återfanns kommunstyrelsens ordförande Hans Klintbom, ordföranden i UNG (Utveckling norra Gotland) Arne Ekman samt Regionala utvecklingsenhetens chef Lena Thalin.
Ca 150 personer hade mött upp för att ta del av diskussionen. Platsen för detta var skolbyggnaden i nuvarande Kustparken (före detta KA 3), således själva huvudområdet för den diskussion som ägde rum.
Försäkringskassejobben gick Fårösund förbi och hamnade i Visby och någon utlokalisering av kommunala arbetsplatser har det ännu inte blivit. Antalet arbetsplatser inom Kustparken har över huvud taget hittills inte blivit så många som man hoppats på och förväntat sig. En hel del kritik har därför riktats mot kommunens agerande.

#MR#Beslutet färdigt#/MR#
Närmast gäller det nu vad som händer med de statliga omställningspengar som Gotlands kommun är en av sökande kommuner till. Besked om dessa har dragit ut på tiden men väntas före årsskiftet, förhoppningsvis på torsdag.
­ Vi har kontaktat regeringskansliet, beslutet ligger färdigt. Huvuddelen av det som vi prioriterar handlar om norra Gotland, där ligger arbetstillfällen som de inom filmateljén, framhöll Hans Klintbom.
­ Det vore en julklapp till norra Gotland om beskedet kommer. Vi hoppas på ett positivt beslut.
Han poängterade också den skrivelse man från kommunens sida skickat till regeringen om att staten nu måste ta ansvar för konflikten mellan Fortverket och Vasallen.
­ De kan inte behålla Bunge flygfält och Bungenäs. Signalerna från MKG är dock att de skall miljöinventera under våren 2002 och sedan utgår jag från att även dessa området skall kunna utnyttjas.
Bristen på bostäder gör sig påmind även i Fårösund och kopplas också till dessa områden med attraktiva lägen som möjliga.
Hans Klintbom:
­ Jag tycker det var en avslutande optimism. UNG jobbar vidare och vi är beredda att stötta dem även fortsättningsvis från kommunen.
Arne Ekman var nöjd med Hans Klintboms besked angående kommunala jobb.
Totalt handlar det om 160-170 sådana. Bland dessa ett kommunalt callcenter och en utlokalisering av delar av kommunväxeln som sjukvårdsupplysningen.
­Vårdcentralens vara eller icke vara var förstås också uppe. Men här är inga politiska beslut fattade utan frågan utreds fortfarande.
­ Ett bra och klarläggande möte, summerar Arne Ekman.


Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om