Under en rutinkontroll i en livsmedelsverksamhet i maj förra året konstaterades en lång rad brister. Inspektören var inte nöjd med rengöringen och det fanns skadedjur i lokalen. Trots påpekanden och förelägganden blev det inte bättre. Vid en inspektion i november sprang en mus över golvet i produktionslokalen.
Den gången utfärdades ett förbud om all hantering av livsmedel i lokalen, men några dagar senare hade de värsta bristerna åtgärdats och då fanns det inte längre grund för ett sådant beslut.
Sista chansen
Nu får den gotländska livsmedelstillverkaren en sista chans. I slutet av mars kommer lokalerna att kontrolleras igen.
- Har han inte gjort vad han ska då så stänger vi och han får betala vite, säger Lisa Kalström (S), vice ordförande för miljö- och hälsoskyddsnämnden.
För att bli godkänd måste livsmedelslokalen vara ren och skadedjursfri. Rostiga ugnsvagnar får inte användas och golvet ska ha åtgärdats så att det är lätt att rengöra. Dessutom måste allt vatten som används i verksamheten vara tjänligt.