Mer ekologiskt i köken

Regionen har ökat de ekologiska råvarorna med 100 procent på fyra år.

Regionen vill öka andelen ekologiska livsmedel i sina verksamheter.

Regionen vill öka andelen ekologiska livsmedel i sina verksamheter.

Foto: Simon Paulin/arkiv

Gotland2013-06-09 11:05

Av alla livsmedel som köps in till regionens kök är cirka 20 procent ekologiska.

– Målet är att vi under året ska nå upp till 25 procent ekologiska livsmedel, säger Josefine Jessen, avdelningschef vid måltidsförsörjningen i ett pressmeddelande.

Hon förklarar att regionen de senaste åren satsat på att laga mat från grunden och att man höjt kvaliteten på kött och fisk, samtidigt som man dragit ner på antalet soppmåltider. Detta har resulterat i att regionens mat ligger i nivå med Livsmedelsverkets rekommendationer vad gäller energiinnehåll och variation.

En skolportion kostar idag cirka 11 kronor, jämfört med 7 kronor 2008. Framåt kommer regionens att satsa på att förbättra kvaliteten på grönsaksborden och matsalsmiljöerna. Josefine Jessen vill också göra menyerna mer årstidsbaserade framöver.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om