Meny Gotland tvingas säga upp fem anställda

Styckningsföretaget Meny Gotland tvingas säga upp fem av sina 15 anställda.- Vi får inte tillräckligt med lamm att stycka, berättar Stefan Alexson.

Gotland2010-08-18 04:00
Han äger företaget tillsammans med sin bror Tommy Alexson. De har haft ett samarbete med Scan om att få köpa slaktade lamm. Samtidigt har de hyrt lokaler av Scan, men är nu uppsagda.
- Vi måste lämna lokalen den 31 maj 2011, men vi letar efter något nytt ställe, berättar Stefan Alexson.

Minskad tilldelning
Bekymret började när styckningsföretaget Svenskt butikskött AB köpte 75 procent av Scans slakteri. Då kunde de också bestämma hur mycket av de slaktade lammen som skulle gå till Meny Gotland.
- Nu får vi betydligt färre lamm än tidigare. På tre månader handlar det om 2 000 djur.
Stefan Alexson fick besked igår om att företaget skulle få en tredjedel av tilldelningen fram till jul jämfört med motsvarande period förra året. Hur stora mängder det blir efter årsskiftet vet han inte alls.
- Förut har vi fått de lamm vi beställt. Det handlar om mellan 200 och 400 djur i veckan.
Om antalet lamm minskar blir det svårt att behålla personalen.
- Vi vet ingenting om vi får några djur alls att stycka.

Förädlat kött
Stefan Alexson tror att uppsägningen av lokalen i slakteriet har ett syfte.
- Det är det andra tecknet på att de inte vill ha oss kvar, säger Stefan Alexson.
Meny Gotland vidareför-ädlar kött som producerats på Gotland, främst lamm. Produkterna säljs i första hand på Gotland och i Mälardalen.
Företaget startade 2002 i gamla kycklingslakteriets lokaler i Visby och flyttade efter några år till Lundbygatan.



Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om