Medeltida matvecka
I de flesta festliga sammanhang är en välfylld mage det viktigaste och medeltidsveckan är inget undantag. Bland marknadsstånden blandas oset från helgrillat lamm med den söta doften från kanderade äpplen.
Foto: Fotograf saknas!
- Vissa smaker kanske vi kan tycka är konstiga i dag, som pepparrot och lingon tillsammans. Men det funkar. Att äta mat med medeltida smaker är lite som att åka utomlands. Det är smaker man känner igen, men i helt nya kombinationer. Här gör man en resa i tiden istället för en geografiskt, säger Anders Rydgren.
Medeltidveckans arrangörer har i år valt att låta förtäringen stå i centrum genom att skapa ett mattorg mitt på marknadsplatsen vid Gotlandsänget.
- Det här känns som en väldigt lyckad lösning. När man kikat klart bland marknadsstånden ska man bara kunna slinka in här om man känner sig hungrig, säger Manne Malmros som för andra året i rad förser besökare med bland annat lamm, köttgrytor, rotfrukter, kål och annan medeltida mat.
På frågan om hans egen favoriträtt ur det medeltida köket är svaret enkelt.
- Helgrillat gotländskt lamm med rotsaker och syrad kål till.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!