Matkvaliteten måste bli bättre
De gotländska förskolorna, familjedaghemmen och fritidshemmen får ett mycket gott betyg av föräldrarna.Men kvaliteten på maten måste bli bättre. Det står klart efter en undersökning gjord av kommunen.
Foto: Söderlund Tommy
Över 90 procent som svarat på enkäterna tycker att aktiviteterna främjar barnens lärande och utveckling, att föräldrar och barn känner sig trygga och att de är nöjda med bemötandet från personalen.
Stort förtroende
- Det är roligt, vi har känt att det funnits ett stort förtroende för oss, inte minst genom föräldraupproret förra året, säger Mats Hanell, kommunal grundskolechef.
Föräldrarna har också fått möjlighet att skriva egna kommentarer kring förskolan och skolbarnomsorgen. Där uttrycker många oro för kommande personalminskningar.
Många föräldrar kritiserade också kvaliteten på maten. De vill inte att barnen ska äta halvfabrikat eller förkokt vakuumförpackad potatis, utan föredrar närproducerade ekologiska råvaror, tillagade på förskolan.
- Jag vill inte påstå att maten är dålig, den är kvalitativt säkrad. Men föräldrarna vill helst att det ska dofta nylagad mat och bakat bröd, säger Mats Hanell.
Många små kök
Som GT tidigare berättat görs en utredning kring de kommunala kökens framtid.
- Ett av alternativen är just många små kök, säger Mats Hanell.
Av enkätsvaren framgår också att många är nöjda med föräldramötena och utvecklingssamtalen, men att utemiljön måste förbättras med fler gungor och andra uteleksaker, möjlighet till skugga varma dagar samt bättre belysning under de mörka årstiderna.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!