Lokalt lammkött saknas ännu på nya strandklubben
Visby Beach Club har smygöppnat. Ett sätt att testa att allting fungerar inför den stora offentliga premiären på fredag. Något som ännu inte fungerat är att få tag på gotländskt lamm till restaurangen.
Foto: Tobias Wallström
På det stora, öppna trädäcket mot havet återfinns nu restaurang- och bardelarna och möblerna består av bland annat sittgrupper och hammockar. Några plasttält är iögonenfallande och de finns där eftersom man inte fick bygglov för tillräckligt höga väggar.
Strandpromenad
Mellan däcket och havet löper ett strandstråk som gör det möjligt för allmänheten att passera och sand för 120 000 kronor har körts på plats och fördelats över området för att ge den rätta strandkänslan.
Nästa år planerar man bland annat att rusta upp de två utgående, medfarna betongbryggorna och tanken är även att satsa på ytterligare vattenaktiviteter som kajaker och trampbåtar.
Utseendemässigt påminner anläggningen mest om Kallbadhuset vad gäller gotländska ställen och meningen är att tankarna ska gå till medelhavsmiljöer.
- Gotland håller på att bli Sveriges egen Riviera och vi har inspirerats mycket av internationella strandkoncept som Puro Beach (Spanien) i utformningen av Visby Beach Club, säger Visbygruppens marknadschef Stepanie af Klercker.
Visbygruppen är ett systerbolag till Stureplansgruppen inom vilken rörelsen i Visby utvecklas och som för närvarande omfattar verksamheten driften av Visby Beach Club och Tott hotel Visby.
Letar lamm
Restaurangverksamheten består av tre delar och omfattar café, bar och á la carte. Kökschefen Karl Ljung svarar för restaurangverksamheten och är nöjd så här långt. Han har etablerat ett samarbete med gotländska råvaruleverantörer som Ejmunds och Häftings.
- Och Stafva gör ett speciellt smör enbart för oss.
Det enda problemet är att det har varit svårt att få tag på gotländskt lamm.
- Jag letar efter en lammproducent. Ännu får jag ta det den vanliga vägen, via kötthandlare i Stockholm.
Inget after beach
Miljömässigt utlovar han en lugn matmiljö även om det förstås blir viss stämning när stället har mycket folk.
- Något discodunk eller after beach blir det inte.
På fredag är allmänheten inbjuden för att kolla stället och få smakprover från menyn. GA kan avslöja att burgare från Ejmunds återfinns bland detta.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!