Lisa visar hur man gör saffranspannkaka i tv
Lagom till lucia får tv-tittarna lära sig baka saffranspannkaka av Lisa Lindgren på Änggårde i Rone.
- Vi står och pratar samtidigt som vi lagar mat tillsammans, berättar Lisa Lindgren.
Magnus Svensson gör en lammentrecote. Båda rätterna ingår i landskapsrätter som är typiska för Gotland. En tur ut i tryffelskogen ingår också. Programmet inleder sin turné med Gotland och fortsätter sedan med ytterligare sju program.
Saffranspannkaka med salmbärssylt och grädde hör inte till Lisas favoriter.
- Jag hade inte valt det själv, tycker den är ganska tråkig, säger hon som är utbildad kallskänka och har jobbat som kock i många år.
- Själv hade jag nog föredragit lamm. Favoriten är annars italiensk mat. Det ska vara enkel mat med enkla smaker och inte så många ingredienser, säger hon.
Idag ägnar hon sina matlagningskunskaper åt gästerna hemma på gården. Hon och maken arrangerar bland annat ridkurser där helpension ingår.
- Jag lagar också mat till mindre sällskap och anlitas när det är fest på bygdegårdar.
Tv är inget hon har någon större vana av. Men hon har varit med och spelat in film tidigare.
- Jag var stuntman för Jan Malmsjö när en kärlekskomedi med honom i huvudrollen spelades in på Gotland. Då lånade jag ut mina hästar, men stuntmannen var inte så bra på att galoppera så jag fick göra det.
Han fick ramla av och Jan Malmsjö tog sedan över händelsen genom att rulla runt på marken.
Lisa Lindgren visar hur man gör saffranspannkaka klockan nio i kväll.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!