Leif Pettersson

...som säljer björnkött i sin butik Torgkassen i Visby. Vad fick dig att ta hem ett sådant vilt?- En kund som frågade efter det och påstod att det var jättegott.

Foto: Janerik Henriksson / FLT-PICA

Gotland2007-09-17 04:00
- Sedan fick jag se att våran grossist, Skånska vilt hade fått in svenska björnar. Det ska visst ha skjutits 70 i landet i höst. Slaktvikten på de här djuren är 70 kilo.
Vad ligger kilopriset på?
- Grytbitarna kostar 299 kronor kilot, färsen 189, steken 690 och björnfilé 790 kronor.
Är det här det dyraste köttet du haft till försäljning?
-Ja, det tror jag. Egentligen skulle filén kosta närmare tusen men vi har inte lagt på så mycket. Det här är lite för skojs skull. Mer för att stödja vår köttsatsning.
Tror du att dina kunder vill ha björn?
- En och annan har nämnt något om söta nallar, men jag blir nog att det finns en bra efterfrågan. Det är dessutom vakuumförpackat så det håller ett tag. Det går ju alltid att frysa in annars.
Och hur tillagas björn?
- Jag har tagit fram ett recept på nätet. Det är en gryta som marineras och kokas några timmar.
Har du smakat?
-Nej, men jag ska göra det. Jag har hört att det ska vara gott, smaka lite sötaktigt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om