Leif lagar åt landslaget

Gotland2006-05-21 06:00
Hej, Leif Rangbäck, köksmästare på Wisby hotell, där VM-truppen kommer att bo, men också inta de flesta måltiderna. Är det nervöst att laga mat åt VM-truppen?
- Nej, jag har hållit på så länge, så jag känner mig helt lugn.
Vilka måltider kommer VM-truppen att äta hos er?
- De äter frukost, lunch, middag och kvällsmål.
Kommer de att äta med hotellets övriga gäster?
- Nej, de käkar själva.
Vad kommer de att äta?
- Jag kan inte berätta i detalj, men de kommer att äta i bufféform, en blandning av olika varmrätter, kalla rätter och desserter. Det kommer att finnas kött, fisk och fågel och pasta ingår i alla bufféer. Frukt ska ingå i alla måltider och grönsaker. Det ska vara en blandning av svenska och internationella rätter, så de kan välja själva.
Blir det något gotländska?
- Ja, faktiskt, det blir lite gotländsk sparris, saffranspannkaka och Östersjölax.
Hur har menyerna bestämts?
- De gav mig väldigt fria händer, jag har pratat med landslagskocken och gett honom ett menyförslag.
Anstränger ni er extra mycket för att det är landslaget som ska äta?
- Jag lägger alltid krut på våra beställningar och anstränger mig för att det ska bli så bra som möjligt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om