Länsstyrelsens strategiska ledningsgrupp

Nu är det klart vilka som ska ingå i länsstyrelsens strategiska ledningsgrupp.
­ En viktig del i länsstyrelsens omorganisation är vilka som ska vara chefer. Vi har haft en spännande organisationsöversikt som lett till den här gruppen, säger landshövding Marianne Samuelsson.
Nästa steg blir att ledningsgruppen inom sig ska komma överens om en ansvarsfördelning.

Gotland2004-10-30 04:00
­ Den nya ledningens sammansättning har tagits fram för att man ska bli tydligare i sitt regeringsuppdrag och sedan översätta detta till gotländska förhållanden, framhåller länsrådet Anders Granath.
Det man också har gjort är att minska det totala antalet chefer framför allt underchefer, inom länsstyrelsen. Samtidigt som antalet strategiska chefer har ökats. I den nya ledningen ingår sex nya strategiska chefer. Därtill finns landshövdingen, länsrådet och administrative chefen, Cristina Karlstam, som är ny på länsstyrelsen sedan årsskiftet.
­ Det finns många detaljer som inte är klara ännu. Vi har resonerat mycket om regeringsuppdraget och att sedan översätta det till gotländska förhållanden. Vårt uppdrag är att göra det som är till gagn för Gotland och sedan hoppas att man tycker att det är en kunnig och bra länsstyrelse för medborgarna, säger länsrådet Anders Granath.
<span class=MR>Fördela ansvaret</span>
Nu ska man alltså inom gruppen diskutera sig fram till en ansvarfördelning. Man är alltså inte helt på det klara med hur arbetsuppgifterna ska fördelas. Även om det kan vara svårt att tro att exempelvis Christian Runeby skulle syssla med arbetsmarknad i stället för antikvariska frågor.
Också länsstyrelsens styrelse, som är tillsatt av både stat och kommun, kommer märka av nyordningen. Meningen är att den styrelsen ska vara med och besluta och det är något som ställer krav på organisationen.
­ Det behövs en vältrimmad organisation för att klara av att ta hand om de frågor som ligger framför oss som Östersjöcentrum, Sida-jobb och hur det blir med P18. Vi ska till regeringen kunna framföra en helhetssyn och tala om konsekvenserna av olika åtgärder.
­ Vi ska bli en länsstyrelse som märks utåt. vi har som mål att utverka storverk och det kommer nog att behövas, säger Marianne Samuelsson.
<span class=MR>Nya i länsledningen</span>
I går gavs en presentation av de nya cheferna i länsledningen:
Lena Andersson finns på arbetsförmedlingen och har i drygt 20 års tid arbetat med arbetsmarknadsfrågor.
Tina Ersson är arbetsmarknadsdirektör efter Christer Granegård som ju numera är chef för Almi.
Charlotta Kabo Stenberg. Kom till länsstyrelsen för fem år sedan, då som länsjägmästare. Från år 2000 blev hon chef för lantbruk, skog och fiske. Nu är hon biträdande länsråd.
Karin Fager. Är funktionschef för naturvården. Är ekolog men har sedan tidigare också en pedagogutbildning.
Johann Malström är relativt ny. Började på länsstyrelsen 1 september. Har hittills hållit på med risk- och sårbarhetsanalys. I sin bakgrund har han tjänstgöring inom flygvapnet och har även jobbat inom luftfartsverket vid Visby flygplats.
Christian Runeby är länsantikvarie. Har varit anställd vid länsstyrelsen sedan 1994 för att arbeta med antikvariska frågor.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om