Laget som lagade till en andraplats i Matkristallen
Det blev en stark andraplats för öns representant, "Gotland - ett annorlunda lag" från Elfrida Andréegymnasiet i Visby, när finalen i matlagningstävlingen Matkristallen hölls i går.Lagledaren Tina Oldenburg mönstrade matlaget Tobias Nyrot, Sofie Lönnqvist och Carolina Hellenberg.
Från början var 85 lag anmälda till matlagningstävlingen. Åtta lag gick vidare till finalen, bland dem således "Gotland ett annorlunda lag".
Visbylagets tävlingsmeny bestod av: Marinerade grytstrimlor med grönsakscouscous, kanelsky samt ananas och chilichutney till lunch och som a la carte citron- och limemarinerad laxtournedos med svart pasta och en gyllene sås med chili och ingefära.
<span class=MR>Frysta råvaror</span>
Rätterna baserades främst på djupfrysta produkter/ingredienser (60 procent) eftersom tävlingen Matkristallen handlar om att popularisera frysta råvaror. Arrangörer var Djupfrysningsbyrån och Svenska kockars förening med ett antal matföretag som sponsorer.
I juryn som bedömde tävlingsbidragen satt några av Sveriges ledande kockar under ledning av ordföranden i Svenska kockars förening Sven-Åke Larsson.
Lunchrätten skulle vara klar efter 45 minuter till en maxkostnad om 15 kr och a la carten efter en timme och 45 minuter för max 30 kr.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!