Laget som lagade till en andraplats i Matkristallen

Det blev en stark andraplats för öns representant, "Gotland - ett annorlunda lag" från Elfrida Andréegymnasiet i Visby, när finalen i matlagningstävlingen Matkristallen hölls i går.
Lagledaren Tina Oldenburg mönstrade matlaget Tobias Nyrot, Sofie Lönnqvist och Carolina Hellenberg.

Gotland2003-03-19 04:00
Finalen i Matkristallen avgjordes på tisdagen på Stockholmsmässan i Älvsjö i samband med matmässan Gastronord. Tävlingen vänder sig till avgångsklasserna vid landets restaurangskolor.
Från början var 85 lag anmälda till matlagningstävlingen. Åtta lag gick vidare till finalen, bland dem således "Gotland ­ ett annorlunda lag".
Visbylagets tävlingsmeny bestod av: Marinerade grytstrimlor med grönsakscouscous, kanelsky samt ananas och chilichutney till lunch och som a la carte citron- och limemarinerad laxtournedos med svart pasta och en gyllene sås med chili och ingefära.
<span class=MR>Frysta råvaror</span>
Rätterna baserades främst på djupfrysta produkter/ingredienser (60 procent) eftersom tävlingen Matkristallen handlar om att popularisera frysta råvaror. Arrangörer var Djupfrysningsbyrån och Svenska kockars förening med ett antal matföretag som sponsorer.
I juryn som bedömde tävlingsbidragen satt några av Sveriges ledande kockar under ledning av ordföranden i Svenska kockars förening Sven-Åke Larsson.
Lunchrätten skulle vara klar efter 45 minuter till en maxkostnad om 15 kr och a la carten efter en timme och 45 minuter för max 30 kr.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om