Krog måste värma maten bättre

Vid en inspektion av den restaurang i Visby där fyra personer misstänks ha matförgiftats upptäcktes brister, både när det gäller uppvärmning och nedkylning av mat.

Stavanger, Norway 20120928.
Gastronomisk Institutt, ved MåltidetsHus i Stavanger, fredag 28. september 2012.
Asiatisk kål. 
Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix / SCANPIX / kod  20520

Stavanger, Norway 20120928. Gastronomisk Institutt, ved MåltidetsHus i Stavanger, fredag 28. september 2012. Asiatisk kål. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix / SCANPIX / kod 20520

Foto: Kent Skibstad

Gotland2013-08-01 10:49

Det var i tisdagsn i förra veckan som två sällskap anmälde till regionen att de blivit magsjuka efter att ha besökt en restaurang i Visby. Dagen efter var livsmedelsinspektörer på plats för att ta prover på liknande mat som fanns i restaurangens kök.

När svaren på proverna nu kommit visar det sig att de förvarats för varmt och därför inte är tillförlitliga.

– Det är olyckligt att vi inte kan använda provsvaren men vi var på restaurangen i går igen och gjorde en inspektion, säger Niklas Rane på regionen.

Vid inspektionen upptäckte de brister i hur restaurangen kyler ner och värmer upp mat.

– De har fått till på måndag på sig för att åtgärda bristerna. Jag fick intrycket av att de skulle göra det omedelbart, säger Niklas Rane.

Får krogen servera mat under tiden?

– Ja, det får den.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om