"Köttet kan finnas i butik om en vecka"

- Kravköttet kan finnas i vår butik inom en vecka.
Det säger Ove Kolmodin, vd på Kravanslutna Ica Atterdags i Visby.

Gotland2007-03-22 06:00
Efterfrågan i butiken har ännu inte varit så stor, säger handlaren Ove Kolmodin. Han är ändå väldigt intresserad av att köpa gotländskt Kravkött.
- Vi vill sälja de här produkterna, det ger lite bättre samvete. Alla kan bidra på sitt sätt och det är upp till kunden att välja.
I dagsläget köper butiken gotländskt lamm- och nötkött från Stockholms butikskött, men inget av det är Kravgodkänt. Om och hur Ica Atterdags tar hem gotländskt Kravkött, det beror på hur det levereras.
- Det är jätteviktigt att det är hanterbart i butik. Vi köper helst detaljstyckat eller konsumentpackat.
Om man kan lösa det praktiska kan köttet finnas i butik inom en vecka, säger Ove Kolmodin.
Vad köttet kan komma att kosta i butik återstår att se.
- Prisskillnaden får inte vara för stor, kunden väljer. Gotlänningarna är stora patrioter, men även patrioter har ekonomiska gränser. På sommaren är det inte lika priskänsligt, turisterna betalar mer för det gotländska.
På Gotland finns 12 Kravanslutna butiker, varav sju ingår i Coopkoncernen.
GA sökte i går Coop forums vd Per-Åke Sandsjö, utan framgång.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om