Lasse Fredriksson driver företaget Guta-Arrangemang. Till sommaren hjälper han vinskribenten Håkan Larsson (tidigare Fårö) att anordnar ett mat- och vinsafari till Gotland, med besök hos odlare, uppfödare och mejerier.
- Vi gick ut med resorna i måndags. De såldes slut rekordsnabbt. Jag tror vi bara har ett fåtal platser kvar, berättar Lasse Fredriksson.
Lasse Fredriksson kan det här med att anordna resor. Han har varit i branschen sedan 1980-talet och sett trender komma och gå. Den senaste trenden är att stanna några dagar, med krav på kvalité.
- Men jag har märkt att många arrangörer satsar mycket på hotellvistelsen och restaurangbesök, men inte så mycket på själva kringarrangemangen.
Något som Lasse Fredriksson tycker är synd:
- Jag gör allt i min makt för att få ut besökarna på den gotländska landsbygden. De behöver ju inte bara vistas i Visby. Och det behöver inte bara vara lyx. Det beror helt och hållet på vilken budget mina kunder har. Det kan bli minst lika trevligt av att hålla till i en bygdegård. Huvudsaken är att upplägget är bra.
Med den senaste bokningen, mat- och vinsafari, kommer besökarna att åka runt på ön för att upptäcka det gotländska landskapet i försommarskrud, men framförallt för att äta och dricka gott.
- Sen är det upp till de medverkande att visa upp vad de har att erbjuda på bästa sätt och göra det här trevligt.
Lyckas de med det?
- Det är väl lite till och från med kvalitén ibland måste jag erkänna. Jag har väl gått på några nitar. Restauranger är svårt att veta vad de håller för kvalité från år till år, eftersom de ofta byter ägare.
Vilka blir lockade av ett matsafari?
- De som anmält sig till resan i juni är främst lite äldre par. Vanligt folk som njuter av livet helt enkelt.
Var åker du helst?
- Till Kanarieöarna! Där är jag helt garanterad att det är varmt...