Se den fantastiska desserten i större fönster HÄR och HÄR
Under stort hemlighetsmakeri har Conrad Tyrsén och hans kollega Ted Johansson för andra året i rad skapat desserten till den stora Nobelfesten i Blå hallen.
I år överträffade de sig själva.
Så här beskrivs desserten vars officiella namn är "Chokladsiluett med nougat och havtornsexplosion":
"Avslutningen på världens mest kända middag består av ett dynamitrör i choklad sprängfyllt med nougatcréme, salt karamellsås, brownie och hela rostade hasselnötter som serveras tillsammans med en havtornssorbet, havtornssås och kuber i nougat samt ett chokladknyte fyllt med nougatcréme och hackade karamelliserade hasselnötter. På dessertfatet har Nobelkonditorerna för hand sprayat Alfred Nobels siluett i choklad".
– Vi överraskar inte bara smakmässigt utan också visuellt denna gång. Vi vill hylla Alfred Nobel på vårt sätt, genom vårt hantverk och genom att vara så bra vi kan vara. Förväntningarna på desserten är höga, både från gästerna och från oss själva, särskilt då det är andra året i rad vi fått detta prestigeuppdrag, säger Conrad Tyrsén.
Enligt de två konditorerna är desserten den svåraste någonsin i Nobelsammanhang tekniskt sett.
Provlagning och planering har pågått sedan i mars i år.
Det tog sju personer fyra dagar att färdigställa de 1500 desserterna, och varje liten detalj var viktig.
Helagotland.se har intervjuat Conrad Tyrsén vid ett flertal tillfällen. Läs om hans dröm om att öppna bageri på Gotland i artikeln här intill.