Det ryker ur badtunnor och eldstäder i det sena kvällsljuset medan solen sänker sig i havet.
– Vi är finnar och det är klart att vi dras hit till bastun, säger Tiia Ojala med ett glas bubbel i handen och vatten upp till hakan i badtunnan.
Hon och hennes man är vinterturister, och menar att Gotland är minst lika vackert nu som under trängseln sommartid.
– Det är jättehäftigt här i februari, med vacker natur, restauranger och trevlig stämning, säger hon och berättar att de just nu hyr en stuga och att de andra år även har firat jul här.
Bakom satsningen på stranden och det som ska bli en året runt-restaurang finns de två ägarna till företaget Vidhave.
– Vi köpte hela området Snäcks camping av Region Gotland år 2020, säger Jens Hjelte och berättar att han har med sig huvudfinansiären Klas Nåbo i projektet, och att de båda möttes genom kitesurfningen.
Affären med regionen var värd 48 miljoner kronor, för att köpa det då synnerligen omstridda området. Grannar hade under en lång rad år protesterat mot villavagnar och tidigare exploatörer. Att få igenom en detaljplan skulle ta 15 år.
– Det är mer än så som vi har investerat. Det är en rejäl satsning, men det går bra, säger Jens Hjelte och berättar att det är de exklusiva veckorna mellan Almedalsveckan och Medeltidsvecka som bär upp året runt-satsningen som sommartid sysselsätter 60 säsongsanställda.
I slänten ovanför stranden har det byggts för 190 bäddar i 45 trähus. Allt drivs i bostadsrättsförening, där Vidhave äger hälften och andra privata ägare lika mycket.
– Vi köpte badtunnor i somras. I september stod vi här och tänkte att det är så himla mycket gotlänningar här hela året, och att vi ändå är fem heltidsanställda, säger Jens Hjelte och berättar att de nyligen utökat med en sjätte, en kock för restaurangen öppen även vintertid vid stranden.
Sedan november har after work på fredagar och familjebad på söndagar gått att boka på nätet.
– Det var ett experiment, men det blev fullbokat. Nu öppnar vi lördagar också för kompisgäng, säger han.
Spillvirke från stugbyggena har blivit en bastubod och poolen ger ett svalkande dopp.
– Just nu är det kanske tre grader i poolen och i havet, säger Jens Hjelte medan några gäster gör bomben.
Målsättningen är att november till och med februari, som är tuffa månader för branschen, ska fyllas av konferensgäster och ledningsgrupper i anläggningen. Och med aw och familjebad kring helgerna vid pool, bastu och badtunnor.
– Vi tror på Gotland och att fler anläggningar med boende i stugor, med bättre klass, behövs. Vår absoluta tro är att fler vill resa till Gotland utanför besökssäsong, säger Jens Hjelte.
Att tvätta bort många års bråk och strider kring platsen och tidigare ägare underlättas av ett nytt namn som saknar koppling till det gamla. I dag tycker Jens Hjelte att kontakten med alla grannar fungerar utmärkt.
– Vi har en Facebookgrupp för alla grannar och på midsommar firar vi här ute på udden. Då är det grannarna själva som är lekledare, säger han och berättar att han själv flyttade permanent till Gotland för snart ett år sedan.
Tuomas och Tiia Ojala, som för några dagar i februari har bytt trängseln i Stockholm mot ett lugnare Gotland, är nu rödbrusiga av kylan vid den iskalla poolen.
– Det finns en bastuflotte hemma i Vinterviken, där är flera tusen i kö för medlemskap, säger de och försvinner in i den varma bastun.