I en hängmatta i Laos 2004 tog livet en ny vändning:
- Plötsligt slog det mig att det var glasblåsare jag skulle bli. Jag, som knappt hade sett en glasblåsare jobba, berättar Jennie.
Jennie gjorde allvar av sin dröm. När hon kom hem till Gotland tittade hon in till Christer Mattsson på Visby Glasblåseri och bad honom att lära henne att blåsa glas.
- Christer tyckte att jag var jobbig, men jag fick hänga där och han tyckte nog att jag hade ett visst handlag.
Efter en praktikperiod på glasblåseriet i Visby sökte Jennie till en yrkesutbildning i glasblåseri i Kosta och året därpå sökte hon sig vidare till Center för glas och keramik på Bornholm i Danmark, där hon gick en treårig kandidatutbildning på glaslinjen och tog examen i somras.
Under åren i Danmark har Jennie deltagit i en hel del udda konstprojekt. På Hvide Sand konstfestival gjorde Jennie en installation av fisk - men i examensarbetet på skolan inriktade hon sig naturligtvis på glas. Jennie arbetade med temat "fördomar" och kombinerade konsthantverket med samhällsobservation. Resultatet blev en stor råttfälla i glas, som publicerades i tidskriften Glasposten.
Nu rundar Jennie av sina utbildningsår med en kurs om projektkonst vid Konstskolan i Visby. Här på Gotland tänker hon försöka etablera sig som glaskonstnär.
- Jag drar mig allt mer mot den konstnärliga sidan av kosthantverket och vet inte om jag ska kalla mig för glasblåsare, konstnär, visual artist eller konsthantverkare.
Har du inte valt ben än?
- Nej det har jag inte. Men det är kanske inte så viktigt heller?
Varför vill du arbeta med glas?
- Glas är ett otroligt spännande material som har så mycket motsättningar inom sig. Först är det segt och varmt. Med 1200 graders värme är det glaset som bestämmer över dig. Och sedan, i kylningen, blir det bräckligt och skört.
- Det är svårt att arbeta med glas, men glaset har kvalitéer som andra material inte har. Det skapar ljusreflexer, är både transparent och massivt och både skört och vasst. Sådana motsättningar kan man spela med.