Jadwiga öppnar med stora planer

Först lunchservering. Sedan frukost. Därefter middag för 600 personer, kanske med dans. För att inte tala om drive-in.- Jag har stora planer, berättar Jadwiga Hällström, ägare till Restaurang Rindi som öppnar i Visby i dag.

NY MAT. Jadwiga Hällström öppnar restaurang i anslutning till det som ska bli en galleria i det gamla Flextronicshuset i norra Visby.

NY MAT. Jadwiga Hällström öppnar restaurang i anslutning till det som ska bli en galleria i det gamla Flextronicshuset i norra Visby.

Foto: Bengan Zettergren

Gotland2009-03-02 04:00
Man skulle kunna säga att den nya gallerian i gamla Flextronicshuset i norra Visby tjuvstartar i dag.
Då öppnar nämligen en ny lunchservering i den före detta personalmatsalen, där cateringfirman Kalas hållit till fram tills i fredags.
Det är Jadwiga Hällström, som i fjorton år drivit restaurang Blue Seven på Visby flygplats, som slår upp portarna till Restaurang Rindi (murgröna på gotländska).
Till att börja med sker det i blygsam skala, med traditionell lunchservering.

Bussfrukost
Men sedan ska verksamheten utvecklas snabbt, är det meningen.
- Redan efter några veckor, när allt kommit på plats, räknar jag med att ha öppet även för frukost, berättar Jadwiga Hällström.
- Jag finns ju i köket och lagar mat, så då kan jag lika gärna servera frukost om det är någon som vill ha.
Och hon har redan en målgrupp klar för sig.
- Det finns ingenstans att äta frukost för dem som kör långtradare eller bussar. Här finns en stor parkering, det är bara att svänga in och sedan äta till exempel stekt ägg med bacon.

Skilda gäster
Det där med motoriserade gäster är något som Jadwiga Hällström tagit fasta på.
- Redan till sommaren hoppas jag ha en drive-in-servering klar. Man ska kunna hämta frukost, lunch och middag via drive-in. Man måste skilja på de gäster som bara kommer in för att hämta en matbox och dem som vill sitta ner och äta middag, säger hon.

Tre anställda
För sådana gäster ska hon också ha.
- När det är klart med drive-in kan jag planera mer för matsalen. Där finns plats för 600 gäster, och jag kan tänka mig stora sällskap, bröllop och kanske också musik och dans, säger Jadwiga Hällström.
Maten, i alla fall till lunch, blir i grunden densamma som på flygrestaurangen: mest svensk husmanskost. Och ärtsoppa med pannkakor varje torsdag.
Tre personer har anställts från början, om några veckor ska det bli åtminstone två till.
- Det är lite pirrigt i magen att starta det här. Det är mycket jobb, mycket att tänka på. Och ett stort ansvar, säger Jadwiga Hällström.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om