Leva Kungslador AB skulle 31 juli ha lämnat in sitt bokslut för 2013 till Bolagsverket. Ännu har dock inget bokslut lämnats in. Susanne Liljenberg, en av grundarna av Leva, säger att det var planerat att bokslutet skulle bli försenat.
– Det finns ett par saker kvar för oss att reda ut. Vi vill kolla upp varför det ser ut som det gjorde 2012. Bokslutet kommer att komma in, säger Susanne Liljenberg.
I och med att bokslutet inte lämnats in kommer bolaget att få betala en straffavgift på 5 000 kronor. Susanne Liljenberg säger att Leva Kungsladors AB:s ambition är att bokslutet ska se betydligt bättre ut än vad det gjorde 2012. Då gjorde bolaget ett underskott på 1,3 miljoner kronor.
– Det ska vara mycket bättre och vara ett rent bokslut, säger Susanne Liljenberg.
Efter semestern kommer Leva Kungslador AB att få ett förslag till köpavtal från Region Gotland.
– Planen fortgår utifrån vad som redan har bestämts. Det finns ingen deadline när ärendet ska upp i regionstyrelsen, det är upp till oss när vi kommer in med infon som visar att bolaget mår bra, säger Susanne Liljenberg.
Hon säger att årets sommar varit väldigt för Leva Kungslador.
– Den har varit helt enorm för vår del. Nu har vi fått en bra organisation och dessutom fått in en investerare, fortsätter Susanne Liljenberg.
Investeraren som gått in för att hjälpa Leva Kungslador AB är Karsten Inde, sommargotlänning och entreprenör, som i slutet av juni hade invigning för det vårdboende som hans bolag Team Olivia öppnat upp i Hablingbo.
– Att vi nu fått in en investerare som Karsten Inde betyder väldigt mycket. Han är en väldigt bra person med stort hjärta och som brinner för Gotland.
– Det är alltid bra att ha en investerare i ryggen när man vill utveckla bolaget.
Flera kommuner har redan hört av sig till Leva och frågat om hur de ser på att öppna upp på andra ställen.
– Leva är ett livsstilskoncept som vi vill utveckla. För verksamhetens utveckling på Gotland är det livsavgörande att vi får köpa kungsladorna, säger Susanne Liljenberg.
Nu kommer bolaget att titta på hur de skulle kunna gå vidare med att öppna på andra ställen i Sverige.
– Vi kommer att titta på ett franschise-system och se hur man kan göra. Kommunerna som ringt har redan lokaler, där man skulle kunna öppna upp nya Leva.