Det handlar om unga gotlänningar som behöver vuxna.
Kris - kriminellas revansch i samhället - startar en ungdomsavdelning på Gotland.
Gotland blir den tolfte ungdomsavdelning, som Kris startar i landet. Den är till för unga människor, 13-25 år.
-Vi vill ge ungdomar något att göra. Och man behöver verkligen inte vara kriminell för att var med, vi är till för alla!
Det säger Robert Bolin, Kris i Visby. Själv var han åtta år när han första gången blev förhörd av polisen. Efter olika fosterhem hamnde han på ungdomsvårdsskola innan han sattes i fängelse.
Nöjd morfar
I dag är Robert Bolin en nöjd morfar, som vet vad barn och ungdomar behöver.
-De ska ha kärlek, omsorg och aktiviteter, något att göra!
Det vill Unga Kris hjälpa till med. Robert Bolin vill att ungdomar ska spela fotboll, bowla, gå på bio, boxas, åka på utflykt, sjunga och spela i stället för att dricka öl utanför fritidsgården Puman på Gråbo och bli portade där. Kris vill ge dem något annat att tänka på, menar Bolin.
Kris har fått pengar från allmänna Arvsfonden för att satsa på ungdomar och aktiviteter och Robert Bolin hoppas på uppslutning. Själv är han van vid att prata med ungdomar ute i skolorna.
-De lyssnar verkligen till en som jag och de har tusen frågor.
På lördag har Kris öppet hus i Visby och då ska de presentera sin ungdomssatsning.
I Slite ska nattvandrarna ha möte i kväll. De ska diskutera hur de ska jobba i fortsättningen. nattvandrarna skapades av Slite intresseförening förra vintern. De vandrade i samhället under fredag- eller lördagkvällar, våren och sommaren, fram till Slite marknad, sista helgen i augusti. Sedan tog de en paus.
Var för få
- Vi var tvungna eftersom vi helt enkelt var för få. Men vi vill fortsätta och hoppas att få fler med oss i vinter, säger Susanne Söderberg.
Hon säger att nattvandrarna vill börja gå igen på fredag kväll.
- Vi gör det för att trygga ungdomarna. De behöver se att det finns vuxna ute på kvällarna, vuxna som de kan prata med.
Nattvandrarna brukar samlas vid 22-tiden och sedan vandra tills en stund efter det att sista bussen kommit, strax före klockan ett. Susanne Söderberg säger att de var ett 20-tal intresserade från början, men att allt fler slutade. Till sist var de för få.
Det har varit stökigt i Slite i höst. Ett gäng 10-14-åringar röjer runt vissa nätter. De trakasserar gamla i deras lägenheter och de förstör på tomter och i trädgårdar. Hade det varit mindre stökigt om nattvandrarna funnits i höst?
-Jag vet inte, men det känns så, säger Susanne Söderberg.
Margareta Sellen Karlsson har också varit med i nattvandrarna.
Har vuxna barn
-Själv är jag 60 år och har vuxna barn. Jag har tröttnat på att passa andras ungar. Det är synd att vi inte får med oss några föräldrar, de som borde gå med gör det ju inte, säger Margareta Sellen Karlsson.
De flesta av nattvandrarna är personer utan egna skolbarn. Men alla vuxna är välkomna, hälsar nattvandrarna, som i kväll gör ett nytt försök att hitta sätt att locka fler människor till de nattliga vandringarna.