De två senaste vintrarna har gjort gotlänningarna härdade.
Förra vintern låg snön från den 29 november till den 11 mars. Räknar man bort en kort-kort barmarksperiod i februari, så låg snön i 72 dagar i rad, inte riktigt alla tiders rekord men bra nära. Snöskyfflarna var slut, snöslungorna likaså och det fanns inte en åkare på ön som inte var engagerad i snösvängen på ett eller annat sätt.
Normal december
Det enorma snölagret vid Visborg låg kvar långt in i maj.
Men den här vintern verkar aldrig ta fart, evighetshösten biter sig kvar och frågan är - blir det någon snö till jul?
- Nja, det kan man inte vara säker på. Under nästa vecka så får vi mer normala decembertemperaturer på Gotland. Det normala är en medeltemperatur på två plusgrader, så nederbörden kan komma i form av snö, men om något ligger kvar så blir det på platser där det är lite mer inlandsklimat, säger André Frank.
Vindarna styr
Under november har det varit varmt, men efter två snörika och smällkalla vintrar så kan det vara lätt att glömma hur det brukar vara på Gotland vintertid.
- Det är samma klimat som i de sydligaste delarna av Sverige. Dessutom så har Östersjön inte kylts ner så mycket, det påverkar också temperaturen på land, säger meteorologen.
Vädret styrs huvudsakligen av de vindar som drar fram över kontinenterna och den här hösten har det blåst varm luft från söder över Gotland.
- Det har varit vindar från syd och sydväst, vilket lett till en varm höst.
...och slumpen
Om det ska bli någon rejäl vinter med snö och is på ön så måste alltså vindarna vända.
- Vad som får vindarna att vända? Det här beror lite på slumpen, kan man säga.
Vindarna från sydväst fortsätter att ligga på och de tilltar i dag. De som ska resa med färjan kan räkna med vindar på 15-20 meter per sekund. Men vintern dröjer. Den iskalla luften ligger ännu kvar över Arktis och ruvar.
- När vinden kommer från nord och nordöst så kommer kylan, säger André Frank.
Men det återstår att se om det blir på den här sidan om julafton.