Hon har hittat ett vinnande recept
I mer än 30 år har Pia Lindvall i Ekeby gjort sin goda inläggning med gurka och lök. För ett par år sedan började hon att sälja dem under varumärket "Kvie".Nu belönas Pia med ett pris från Christina och Thorsten Anderssons fond för kultur och småföretagande.
Tidskrävande. Att sätta fina etiketter på gurkburkar är ett jobb som tar tid, Pia Lindvall brukar få hjälp av dottern Wenke och resten av familjen.Foto: ROLF JÖNSSON
Foto: Rolf Jönsson
Sedan starten förra året har den första gurkinläggningen fått sällskap av inlagda morötter och en tomatchutney som lagas i köket på Lövsta och paketeras i glasburkar med vackra etiketter. Det är en hel del pyssel med packningen.
- Men då är det bra att ha många barn och kompisar till dem, säger Pia.
Hon sitter i köket hemma i Kvie och vid köksdörren står en stor leverans med burkar som ska ingå i presentkartonger hos Keges. Men trots att Pias buffégurka har blivit omtalad för sin goda smak är den inte alldeles enkel att sälja. Pia har tvingats inse att det inte räcker med produktion och ett riktigt bra recept. En gurkinläggning säljer inte sig själv, utan behöver demonstreras för kunderna i butik. Det tar tid.
- Inom lantbrukskooperationen är vi ju vana med att det finns en säljorganisation för våra produkter, men så är det inte nu, säger Pia och fortsätter:
- Det är som att jag står i ett vägskäl just nu. Jag står och väger på ett ben och vet inte om jag ska våga satsa på det här på allvar eller inte.
Hur det blir med satsningen får framtiden utvisa, men Pias inläggningar har i alla fall fallit Hushållningssällskapet på läppen och därför får hon nu en belöning ur Christina och Thorsten Anderssons fond för kultur och småföretagande. Motiveringen lyder: "Med olika grönsaksinläggningar och delikatesser är Pia Lindvall en utmärkt representant och ambassadör för framgångsrik småskalig livsmedelsproduktion på Gotland."
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!