De sista fyra spelarna till A-truppen skulle presenteras på onsdagen i Gutavallens kafé, men bara tre fanns på plats. Den sista får vi ge oss till tåls med till efter månadsskiftet, meddelar Dick Svennefeldt, sportchef.
Tillsammans med kompisarna i FFA-gänget (Football for all) slog sig Jirde "Jay" Mohamed, Emil Salomonsson och Jonathan "Jonte" Westergren ner inför pressuppbådet. Jirde Mohamed, från Kanada, är här genom FFA och stannar åtminstone säsongen ut.
– Jay har varit med på några träningsmatcher och jag tycker att han sticker ut i FFA-gänget, säger tränaren Jonas Björkgren.
Han beskriver honom som en kantspelare, bra med bollen och med stora lungor som löper bra.
Emil Salomonsson och Jonte Westergren kliver upp från U17-laget och har tränat med A-truppen sedan december.
– Emil hade 90 minuter mot Värmdö. Det är som ytterback han konkurrerar, säger Jonas Björkegren.
Jonte Westergren beskriver han som offensiv och med stark målkänsla.
– Snabbheten är hans signum, säger han.
A-truppen har nu 18 utespelare och två målvakter. Den sista pusselbiten kan vara en målvakt. Dick Svennefeldt är svävande, men antyder att det kan vara så. På grund av kontrakt vill den slutliga pusselbiten inte ge sig till känna än. Fönstret stänger den sista mars så efter månadsskiftet lär vi få besked.
FC Gute och FFA Gotland passade på att berätta om sitt samarbete under presskonferensen. Nio pojkar, som alla var på plats, tränar just nu med Gute och även Dalhem samarbetar med FFA. I sommar kommer den första tjejen i samarbetet för att träna med P18. Även Frälsningsarmén i Kanada och Sverige är med i samarbetet.
FFA-ungdomarna är 17-23 år och kommer från ungefär samma område i Toronto, ett tufft område att växa upp i. Med fotboll som metod får ungdomarna komma iväg ett tag, de får studera, de får social träning och de får "bejaka sin andlighet". Det är främst i det sistnämnda som Frälsningsarmén kommer in, i dess regi får ungdomarna utbildning i ledarskap och personlig utveckling.
Anders Fryk, FFA Gotland, förklarar att hans ambition är att även gotländska ungdomar så småningom ska få chansen att komma iväg genom FFA.
– Det finns många ungdomar som lever på marginalen, säger Anders Fryk.