Efter en månad i Malmö och dessförinnan en månad i Stockholm har han och de tre övriga ljusoperatörerna allt under kontroll.
– Det har varit en lång period. Det är i stort sett samma gäng som gjorde Melodifestivalen så egentligen kan man säga att resan började redan i mitten av januari. Vi hade en vecka ledigt mellan Melodifestivalen och det här, säger Danne Persson på plats i Malmö.
Det är hans åttonde Eurovision, den första var 1992 i Malmö.
Är det stor skillnad mellan nu och då?
– Oj, ja. Det är tjugo års teknikutveckling. Det är en helt annan grej.
Idag finns övre 700 rörliga lampor på scen, jämfört med 48 stycken 1992.
Den första arenaproduktionen var i Globen 2000.
– Sedan dess har det eskalerat i storlek och allting. Nu har Sverige medvetet valt en mindre arena för att ta ner det till en mer rimlig nivå, säger Danne Persson.
Malmö arena är något mindre än Globen, lite lägre i tak, men funkar, bra tycker Danne Persson. I teamet ingår fyra ljusoperatörer, två videooperatörer, två ljusdesigners och en video content-designer, det som projiceras bakom artisterna.
– Jag har cirka 600 ljuspunkter på mitt ljusbord, varav cirka 300 är rörliga. Sen gör man en ljusbild som går i takt med musiken. En låt kan innehålla allt från en ljusbild till åttio, nittio. Det beror på vad som händer.
Lugnare under sändning
Tidigare var det nervöst vid stora direktsändningar, att allt skulle klaffa och ske i rätt tid till musiken.
– Förr måste man lära sig låtarna och sätta allt i rätt tid. Nu kör vi efter tidskod.
Under flera månader har teamet jobbat med att sätta ljus efter tidskoder. Musiken och ljuset är förinspelat, tidskoden skjuter av ljusbilden som därför alltid hamnar på rätt ställe.
– Artisten vet exakt vad som ska hända och allt ser likadant ut från tagning till tagning. Man blir lite mer avslappnad under sändning.
Först med startkontoll
Artisterna kan titta på sina tagningar och komma med önskemål om ändringar, men det är en projektgrupp som tar beslut om hur varje nummer ska se ut.
– Sverige har som första land fått lov att sätta startordningen. Det är bara Sverige som lottas för att det inte ska bli något jäv, berättar Danne Persson.
Syftet är att det ska bli en så bra mix mellan låtarna som möjligt, mellan ljuseffekter och musikstilar.
Inför de två sista sändningarna, ikväll och på lördag, känner Danne Persson sig helt lugn.
– Vi har lite ändringar och småfix in i sista stund, men det är bara finlir. Egentligen är vi inte riktigt klara förrän efter sista genomdraget vid femtiden på lördag.
En annan nyhet som Danne Persson gillar är att led-skärmarna i bakgrunden på scenen ersatts av videoprojiceringar. Det ser bättre ut vid inzoomningar där man slipper led-skärmarnas pixliga bilder.
Har du någon favorit bland bidragen?
– Jag gillar Albanien, det är en bra låt och bra pyroeffekter. Annars gillar jag också Norges och Hollands låtar. Ljusmässigt blir man lite avtrubbad, säger Danne Persson.