Vi har sett henne på otaliga fullmäktigemöten och i barn- och utbildningsnämnden på Gotland, men sedan 1 juni är Brittis Benzler landshövding i Hallands län, ända borta på andra sidan landet.
Har du fått bestämma nåt än?
– Nej, inte mycket. Men imorgon ska jag få bestämma lite, då har vi beredning och ska hantera några ärenden. Det är något trafikärende och någon marksanering, bland annat.
Hittills har jobbet mest handlat om introduktion och information. Det är mycket som är nytt.
– En länsstyrelse är ju en statlig myndighet med uppdrag inom ganska många områden. Halland är ett kärnkraftslän och har till exempel en särskild organisation för det. Förra veckan ägnade jag nästan helt åt introduktion, dels med länsrådet, dels med alla enhetschefer, för att få en bild av länsstyrelsens verksamhet, säger Brittis och fortsätter:
– Det snurrar lite i huvudet, det är väldigt mycket information om väldigt många olika saker, men jättespännande.
Hallands län är betydligt större än Gotland, med drygt 300 000 invånare och länsstyrelsen har drygt 200 anställda.
– Det är en större länsstyrelse än Gotland, men den hör ändå inte till de stora.
Brittis har inte träffat den förra landshövdingen, som slutade 31 mars. Istället är det länsrådet Jörgen Peters, som var tillförordnad landshövding under glappet, som sköter introduktionen.
– Nu framåt ska jag lära känna Halland lite mer. Jag träffade Halmstads kommun i dag och senare i veckan ska jag besöka Ringhals kärnkraftverk.
Förutom länsstyrelsens arbete behöver landshövdingen ha koll på resten av samhället.
– Jag är ju väldigt intresserad av samhällsfrågor och har ett väldigt brett samhällsintresse, så jag tycker att det är väldigt kul.
Avståndet till Halland på västkusten gör det inte helt enkelt att resa till och från Gotland.
– Jag bor här nu, men maken bor kvar i Sjonhem och vi har kvar gården. Jag hoppas kunna åka hem åtminstone två gånger i månaden, men nu är jag här framåt midsommar.
Du är ju känd för att ha randiga tröjor på dig, hur funkar det som landshövding?
– Ja, jag har inte haft det varje dag, men vid några tillfällen. Till vardags på kontoret och vanliga möten, då blir det randig tröja som vanligt. Det kommer naturligtvis sammanhang där man förväntas vara klädd på ett annat sätt och då får man anpassa sig till det, säger Brittis Benzler.