I varje anser är det den bilden som flera boende och besökare gav när Gråbodagen arrangerades på lördagen.
– Säger man Gråbo så är det inte det här gröna, fina som man tänker på i första hand, säger Daniel Sundberg, festivalorganisatör, och snurrar runt 180-grader för att visa på den grönska som omgärdar Gråbo.
Han berättar att det var därför som man bestämde sig för tre år sedan att åter arrangera en dag då Gråbo står i fokus för att ändra på synen av området. Daniel Sundberg har onekligen rätt, Gråbo är lummigt och grönskan verkligen påtaglig denna dag då inte bara kungen utan även besökarna av Gråbodagen får njuta av rena sommarvärmen trots att det är september.
Daniel Sundberg är inflyttad till Gråbo från den gotländska landsbygden och talar lyriskt om den tidigare lätt fruktade Gråboskogen som idag, enligt honom, är uppskattad av många barn i området.
– Det är så otroligt fint där, bokskogen och mattan av vitsippor på våren, säger han och beskriver lekområden och BMX-banor i skogen.
Han kan inte förstå den negativa bild av Gråbo som länge florerat. Han berättar att det allra försa som han och hans fru är imponerades av som nyinflyttade var Gråboskolan.
– Gråboskolan är fantastisk, det är en bra skola med god skolmat och ett fint bibliotek, säger han entusiastiskt.
Nu hoppas han att den årliga Gråbodagen ska hjälpa till att sprida ett gott rykte och att dagen ska växa i omfång till nästa år, det vill säga i antal timmar som dagen pågår och i antal utställare.
Det är inte bara Daniel Sundberg som hyllar Gråbo denna dag. Hanna Westerén, socialnämndens ordförande, deltar som utställare för socialdemokraterna. På frågan om vad som är det bästa med Gråbo svarar hon:
– Att det är ett så grönskande och välkomnande område!
Laila Al-Hakany bor på Gråbo och svarar så här på samma fråga:
– Det bästa med Gråbo är skolan och människorna här som är väldigt snälla, det är mycket socialt här och jag trivs väldigt bra.
På plats från Rädda Barnen är Peter Herthelius och Pelle Fahlén som även jobbat på Gråbo som lärare i många år. De tycker båda att bilden av Gråbo gradvis har ändrats.
– Jag ser Gråbo som en väl fungerande stadsdel som fått ett oförtjänt dåligt rykte. Min bild av Gråbo är positiv, säger Peter Herthelius.
– Jag började jobba här 1973, när området var nytt, och då var det rätt oroligt här men det har verkligen ändrat sig, säger Pelle Fahlén och fortsätter att stansa badges för att dela ut som det står "Gråbo" på.