Gratisparkering vid Visborg stoppas

Regionen har bestÀmt sig för att sÀtta P för felparkerade bilar i allén pÄ Kung Oscars vÀg. Betongbalkar och stora stenblock hindrar sedan igÄr parkering i grÀs och pÄ grus.

LÀngs Kung Oscars vÀg har det tidigare varit fullt av parkerade bilar mellan trÀden. Nu hindrar kraftiga betongbalkar all parkering.

LÀngs Kung Oscars vÀg har det tidigare varit fullt av parkerade bilar mellan trÀden. Nu hindrar kraftiga betongbalkar all parkering.

Foto: Elisabet Andersson

Gotland2019-10-15 11:00

AnstĂ€llda och besökare till VisborgsomrĂ„det möttes igĂ„r av nyligen uppsatta betonghinder som effektivt stoppade all form av gratisparkering mellan trĂ€den lĂ€ngs Kung Oscars vĂ€g. Även en grusplan och flera grĂ€sytor som tidigare har anvĂ€nts som parkering har spĂ€rrats av med hjĂ€lp av stora stenblock. Trafikanterna fĂ„r i framtiden anvĂ€nda parkeringarna kring regionens lokaler och de gator i omrĂ„det dĂ€r det Ă€r tillĂ„tet att stĂ€lla sitt fordon. Det Ă€r regionens mark- och stadsmiljöenhet som har bestĂ€mt att hindren ska sĂ€ttas ut. 

– Det hĂ€r Ă€r en trafiksĂ€kerhetsĂ„tgĂ€rd. Vi vill inte att trafikanterna ska backa ut i gatan, det Ă€r inte sĂ€kert. SĂ€rskilt inte i korsningarna dĂ€r det Ă€r extra dĂ„lig sikt, sĂ€ger Gustaf Dehlin, trafikplanerare vid Region Gotland och fortsĂ€tter:

– Det Ă€r bra att ta bort parkeringarna nu, innan det bli riktigt mörkt ute och Ă€nnu sĂ€mre sikt.

Teknikförvaltningen har fÄtt in synpunkter om att trafiksituationen pÄ gatan inte kÀnns sÀker. Dessutom finns planer pÄ att bygga ut VisborgsomrÄdet, vilket enligt regionen troligen kommer att öka trafiken pÄ gatorna. DÀrför stoppar man redan nu, i förebyggande syfte, den trafikfarliga parkeringen. Samtidigt införs ett genomfartsförbud för tung trafik pÄ Visborgsallén, nÄgot som GA rapporterat om tidigare. Regionen planerar Àven andra ÄtgÀrder som sÀnkta hastighetsbegrÀnsningar för att förbÀttra miljön för de som arbetar, bor eller har företag pÄ Visborg.

LÀngs Kung Oscars vÀg har det tidigare varit  fullt av parkerade bilar mellan trÀden. Nu hindrar kraftiga betongbalkar och stora stenblock all parkering.
LÀngs Kung Oscars vÀg har det tidigare varit fullt av parkerade bilar mellan trÀden. Nu hindrar kraftiga betongbalkar och stora stenblock all parkering.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!